Marietta Lake House Transformed | Part 4: The Finale

Terrace-Level Interior

We have been featuring a stunning lake house project Atlanta Design & Build recently completed. First, we focused on the dock and boathouse, and then on the home exterior. Part 3 gave you the pleasure of roaming inside the fabulous upper level of the home. We conclude the series here as we venture inside the terrace-level to share its incredible design metamorphosis. 

before

Originally, the terrace-level interiors were dark and offered very little living space. Our clients envisioned a large wide-open space with a welcoming fireplace in the middle, as in their upstairs. Our ADB team installed the biggest, open, double-sided direct vent fireplace available. The sunroom addition provides the homeowners a bright space to work on art projects and other hobbies. It is the perfect location for the kids and grandkids to play, with simple, durable and easy-care finishing materials. Each of the two bathrooms are unique and beautiful with floors and walls of tile in a soothing earth-tone color scheme. This terrace-level interior, along with the adjacent outdoor patios, is the ultimate area for large-scale entertainment and hosting parties lakeside.

    

The extensive glass windows in the addition provide an abundance of light and a gorgeous panorama of the lake. Our team enlarged the concrete / flagstone patio, added an underdeck system, and stacked stone to posts creating an inviting and comfortable space for all.  

The project was not without challenges; the terrace level walls not matching the walls of the main level above, and the floors of the existing structure not being flush with the new.  ADB accomplished a seamless transition from the existing to the new sunroom. Jamie Franks, Sr. Project Manager, stated, “We’re pleased that everything is functioning well and the appearance is impressive!”

Our clients are thrilled with their finished project. “Atlanta Design & Build is an amazing company for doing extensive, complicated, design-intensive remodels!” they expressed.

  

photos courtesy of Barbara Brown Photography